Siirry sisältöön

YLI 90 VUOTTA MUIKKUJA

Koko kansan kohtauspaikka on tarjoillut muikkuja Kuopijossa jo yli 90 vuotta ja porskuttaa eteenpäin tuorein muikuin.


Lekentaarisia muikkuja

Muikkuravintola Sampo tunnetaan maankuuluista muikkuannoksistaan, mutta yhtä tärkeä osa Sampoa on sen pitkä historia ja aikojen saatossa omanlaisekseen kehkeytynyt originelli ilmapiiri. Sampo on toiminut samalla nimellä, samassa talossa pidempään kuin Suomessa on vapaasti kumottu napantereja. Sampo aloitti kahvilana vuonna 1931.

Väitetään mualiman navan ympärille keräytyneiden savolaisten saaneen alkunsa muikusta. Ainakin se on totta, että savolaiset yhä saapuvat muikun äärelle ja tuovat mukanaan muunheimoiset ystävänsäkin. Heistä kyllä enin osaa tulee ihan tuomattakin, omasta mielenkiinnosta ja orastavan nälän tuomina. Sampo on kuopiolaisten oma kohtauspaikka ja matkustavaisille se kulma, mistä tavoittaa vielä aitoa savolaisuutta ja vetreitä sanankäänteitä palanpainikkeeksi.

Mutta muutakin kuin muikkua Samposta löytyy. Mureat lehtipihvit, romanttiset makkaraspesijaalit ja wieninleikkeet maistuvat nekin ja kun kaikki tapahtuu vuosikymmeniä samana säilyneessä interiöörissä, on kuopiolainen ravintolaelämys valmis. Mikä parasta, Sampossa kaikki tilaavat samalta listalta. Olitpa rock-tähti, ministeri, betoniraudoittaja tai AD, kutsu kuuluu samoin sävelin: Tervetulloo Sampoon, Suomen parraaseen muikkuravintolaan!